Повдигнаха обвинение за искане на подкуп на зам.-кмет на Плевен

Кметът на Плевен от ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков изненадващо се оттегли от мястото си за няколко дни. Това съобщи пред председателят на Общинския съвет в града Дарин Ангелов. 

Стойков е издал заповед, с който за временно изпълняващ длъжността кмет на Плевен е посочил заместника си по строителството архитект Трифон Иванов.

Мотивите за оттеглянето не са посочени. В заповедта си кметът е написал, че се оттегля за времето от 23 до 25 април. Тя е подписана вчера - в деня, в който бе арестуван един от заместниците на кмета - Алексей Зелов. Междувременно от Софийска градска прокуратура съобщиха, че той вече е привлечен като обвиняем за получаване на подкуп от 4000 лв.

На 22 април в сградата на Община Плевен служители на ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) проведоха специализирана операция в рамките на образувано досъдебно производство и задържаха лицето Алексей Евгениевич Зелов – заместник-кмет на Община Плевен. Той е руски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв.

На 23 април Алексей Зелов е привлечен като обвиняем за това, че през месец април 2014 г. е поискал и на 22 април 2014 г. е получил и приел сумата от 4000 лв. 

Зам.-градоначалникът е задържан с постановление на СГП до 72 часа.

Спрямо него ще бъде отправено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Станете почитател на Класа