Дадоха по 20 години затвор на убийците на Боби Райнов

Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов са убийците на Боби Райнов. Софийският градски съд ги призна за виновни в съучастие заедно с мъртвия вече Славчо Димитров и им наложи по 20 години затвор.  Осъдителната присъда идва след четири години съдебна агония. През юли 2010 г. Райнов беше пребит до смърт при циганско меле, а на подсъдимата скамейка бяха изправени четирима души. Един от тях, Славчо Димитров, се обеси в килията си няколко месеца след убийството.

Тримата ще трябва да лежат при първоначално строг режим в затвор.  Престоят им зад решетките обаче ще бъде намален с времето, което са прекарали в ареста.  От събраните по делото доказателства стана ясно, че Райнов е починал по особено мъчителен начин след многократни удари с твърди предмети. Той е изпитвал страшни болки още от първия удар, до изпадането му в безсъзнание чак до настъпването на смъртта. Цели 15 минути той буквално се е гърчил от болка. Съдът потвърди мерките им за неотклонение – гаранция от по 2000 и 1000 лева съответно за Траян и Трайко, и подписка за Здравко. Те обаче няма да могат да напускат пределите на страната. Присъдата може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни. Оказа се, че тя е подписана с особено мнение относно вида на наказанието от председателя на състава Костадинка Костадинова и член-съдията.

На излизане от съдебна зала убийците отказаха коментар. Пред камерите застана само Трайко Филипов, който обикновено говори пред журналистите. Той продължи да поддържа версията, че са невинни, а че истинският убиец е обесилият се Славчо.

В залата присъства и бащата на Боби Райнов – Драгомир. Той заяви, че на този етап е доволен присъдата, защото съдът е постановил толкова, колкото са поискали и от прокуратурата.

Мисля че можеше и малко по-строго да бъде. Бих искал да е доживотен затвор, защото след години пак ще излязат и пак може да го направят.

Такива хора трябва колкото се може по-дълго време да стоят зад решетките, заяви Драгомир Райнов, подчертавайки че доживотен затвор наистина ще им отива повече.

Той сподели, че решението на съда не може да го успокои и че мисълта за жестокото убийство на сина му ще го мъчи цял живот.

Райнов каза и че не може да опише чувството, което е изпитал, докато слушал съдията да чете експертното заключение, че Боби се е мъчил 15 минути.

Станете почитател на Класа