ЦИК отряза Алекс Алексиев от надпреварата за евроизборите

ЦИК отряза кандидатурата на Алекс Алексиев за евродепутат. Регистрацията на независимия кандидат за изборите на 25 май е недействителна, обявиха от Централната избирателна комисия /ЦИК/.

Според ЦИК Алексиев не отговаря на изискването да е живял последните 6 месеца в България или в друга европейска страна. ЦИК смятат, че настоящият адрес на Алексиев е извън територията на България или друга държава членка на Европейския съюз, а в този случай подадените документи от него за постоянен адрес в столичния квартал Лозенец са недостатъчни.

Решението на ЦИК, подписано от председателят Ивилина Алексиева и секретарят на ЦИК Севинч Солакова, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му.

Ако то бъде потвърдено, в битката за вота остават само 4-ма независими.

Това са Евгения Банева, Янаки Ганчев, Николай Йовев и Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти. Освен това квадратчето с №14 на изборната бюлетина ще остане без притежател.

Още преди тегленето на жребия, в последния момент, четирима от кандитатите за независими депутати са се отказали от надпреварата. 

Станете почитател на Класа