Васил Тончев: ББЦ и АВБ ще се представят добре на евровота

Заедно с традиционните партии се очертава една по-широка палитра на претенденти за места в ЕП конфигурацията на българското представителство там ще се промени, коментира социологът Васил Тончев пред „Фокус”. По думите му, проучванията дават основание да се прогнозира успешно представяне на коалицията около „България без цензура” и е много вероятно тя да спечели две места за евродепутати. Тончев смята, че и АБВ има потенциал да се представи добре на изборите на 25май.
Социологът не очаква никакви изненади при големите партии, които сега имат представители в ЕП – ГЕРБ, БСП и ДПС. Именно поради това Тончев смята, че борбата е на новите партии и евентуално на националистическия вот. Той обаче се разпределя между няколко партии, което не дава някакви сериозни шансове на „Атака” и на Националния фронт за освобождение на България да прескочат бариерата, която този път ще е и доста по-висока, казва Васил Тончев.
„Мнозинството в парламента е много нестабилно, то се крепи на един съюз между „Атака” и ДПС, което само по себе си изглежда абсурдно и според мен е много вероятно и тези избори да насочат нещата към това, че още тази есен да има извънредни парламентарни избори”, прогнозира още Васил Тончев.

Станете почитател на Класа