ГЕРБ, АБВ и Реформаторският блок откриват днес предизборните си кампании

Кампанията си за изборите за Европейския парламент на 25 май откриват в неделя бившата управляваща партия ГЕРБ, Реформаторският блок, обединил част от десните партии в опит за представителство в Европарламента, и движението АБВ, което се надява да вкара досегашния евродепутат на левицата Ивайло Калфин.

ГЕРБ дава старт на кампанията си в 14 часа в столичната зала "Армеец", където се очаква да присъстват над 14 хиляди привърженици на партията на Бойко Борисов. Евролистата и водачът й Томислав Дончев ще бъдат представени от зам.-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. Ще присъстват депутати, кметове и общински съветници от ГЕРБ от цялата страна.

Гост на събитието ще бъде кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Преди откриването на кампанията на ГЕРБ Юнкер с Борисов, Цветанов и кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще посетят столичната метростанция "Европейски съюз".

Юнкер ще се срещне и с водачите на листите на Реформаторския блок и "Синьо единство" - Меглена Кунева и Надежда Нейнски. В блока влизат СДС и ДСБ, които са членове на ЕНП, а Нейнски е евродепутат от групата на европейската партия.

Реформаторският блок ще открие кампанията си под мотото "Направи избор" в 15.00 ч. пред Народния театър в София с концерт на рок-група "Фондацията". Ще присъстват актьори, снимали се в предизборните клипове на реформаторите.

Движението АБВ на президента Георги Първанов (2002-2012) ще открие кампанията си в НДК в 12.00 ч.

Партията на бившия лидер на СДС Надежда Нейнски "Синьо единство" също влиза в предизборната битка в неделя с фотографска изложба "Пътят на десницата" със снимки от последните 25 години. "Тя е свидетелство за безспорната роля на водача на листата Надежда Нейнски като българския десен политик, отстоявал неизменно европейската перспектива на България в качеството й на говорител в първото дясно правителство на Филип Димитров, на външен министър в правителството на ОДС, на лидер на СДС и на европейски депутат на Синята коалиция", посочват от пресцентъра.

Коалицията "КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" организира за началото на кампанията си тържество в столичния парк "Заимов". "Изненадите на място", посочват от формацията.

Станете почитател на Класа