ГЕРБ ще брои алтернативно гласовете в чужбина

ГЕРБ ще създаде  сайт за алтернативно гласуване, където хората живеещи в чужбина ще могат да покажат за кого са гласували, обеща зам.-председателят на партията Цветан Цветанов при откриването на кампанията на партията в зала "Арена Армеец". Сайтът все още не е активен. В него всеки, който ще пуска бюлетина извън България, ще може да отчете гласа си и така ще се оформи картина, макар и условна, за вота в чужбина. Според анонса на страницата там ще има и секция, в която ще може да се сигнализира за нередности при гласуването. По думите на Цветанов има над 2 млн. българи, които живеят в чужбина и подкрепят партията. Според него чрез сайта това ще може да се види.
Социалистите малко наподобяват на Христофор Колумб, когато става дума за икономическата им политика. Като тръгнат – не знаят накъде отиват, а като стигнат някъде – не знаят къде са. Това каза кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала „Арена Армеец" в София. „Европа ще решава каква е правилната политика на нашите политики в икономическата и фискалната област. Необходимо е да се каже на избирателите в тази кампания – много важно е дали ще гласувате за ГЕРБ или за друга партия от семейството на ЕНП, или ще гласувате за социалистите", заяви Юнкер.
„В ЕНП вярваме в политиките, които водят до растеж и създаване на работни места за хората, а не в политики, които водят до повече и повече дългове. Малките и средните предприятия са гръбнакът на нашата икономика. Повече от 90 % от всички работни места са благодарение на тях", посочи той.
Своята предизборна кампания откриха и от движението АБВ на Георги Първанов.Влизаме в най-трудните избори за България. Това каза водачът на листата на Гражданската инициатива „АБВ" Йвало Калфин по време на откриването на предизборната кампания на формацията. Според Калфин, основните причини за това са високият избирателен праг – 6% и липсата на желание за гласуване на голяма част от населението. „Ние тръгваме на избори с много конкретни послания и искаме да дадем пример" , подчерта Калфин. По думите му, всички останали партии гледат назад, а единствено АБВ е ориентирана напред. „Ние искаме това, което се случва днес, да не се случва през следващите години", допълни той.
Калфин каза, че АБВ има три основни приоритети и че евродепутатите на Гражданската инициатива могат да работят честно и почетно и да имат резултати. Първият приоритет на АБВ е Европейският съюз да достигне до всички граждани. По думите му, през последните 7 години това не се е случило и е време това да се промени. „Искаме справедлива държава", каза Калфин и добави, че един от най-големите проблеми са свързани с ниските доходи у нас. В момента данъци се събират от най-бедните хора, а няма данък за наследство, за високи доходи или за финансови операции. По думите му, трябва да се обърне фунията на средствата от ЕС и те да отиват за малкия и среден бизнес, защото големите ще се оправят. Средствата трябва да отиват и за създаването на работни места и преработка на производство, което да се извършва в страната, посочи Калфин.
Като втори приоритет той посочи, че АБВ ще настоява за единни правила за минимални условия на труд. Близо 2 милиона българи живеят и се трудят в ЕС и то при мизерни условия, тези хора се нуждаят от защита и АБВ ще им я осигури. По думите му, евродепутатите ще се борят и за въвеждане на професионално образование, което е факт в някои страни от ЕС. „Искаме професионално образование, а не образование,което да произвежда дипломи за безработни", подчерта той.
Третият приоритет на Гражданската инициатива е свързан с намирането на мястото на България в Европа. „У нас няма дебат за това, какво иска да постигне България и къде иска да бъде", каза водачът на листата на АБВ. По думите му, така страната ни рискува да се превърне във втора категория членки на ЕС. Страната трябва да възстанови и водещата си роля в Черноморския регион. Калфин допълни, че евродепутатите от АБВ ще бъдат най-добрите евродепутати и призова останалите партии да използват възможностите, които дават преференциалния вот и гарантира, че както и да бъде подредена листата на АБВ от избирателите, тя ще бъде успешна.

Станете почитател на Класа