Станишев: Досега не е имало толкова спортни обекти

Ветерани на "Лудогорец" посрещнаха на стадиона в Разград Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, като му подариха футболна топка с автографи. След това го запознаха с проект за развитие на стадиона и разширяването му.

"Зад успехите винаги стои много труд, преодоляване на препятствия, травми и тежки тренировки. За да се случва радостта от спорта е много важно да има инфраструктура за децата, младите хора, които да спортуват и мога да кажа със самочувствие и гордост, че тази година държавата се е ангажирала с десетки, над 30 спортни обекта в цялата страна, започвайки от площадки в училищата, стигайки до големи спортни обекти с международно значение, както е тук в Разград – стадионът, който ще бъде модернизиран с участието на държавата, на бизнеса и общината", заяви Сергей Станишев.

Той е категоричен, че тази година до сега не е имало толкова спортни обекти, които да се градят. Лидерът на БСП даде пример със спортната зала в Русе, която е започната отдавна, но сега са отделени пари за нейното завършване.

"Само в Разград държавата влага 4 млн. лева. Същото важи и за Гоце Делчев, Цар Калоян, Стара Загора, Бургас, Варна и други", допълни той. Според него това променя облика на страната ни и дава шансове за българския спорт и младото поколение, което е нещо прекрасно. Станишев благодари и на ветераните за топлото посрещане. Станишев обясни и че Разград е шестата по ред община по количество отпуснати средства от държавния фонд за развитие на регионите.

След срещата на стадиона на "Лудогорец" в града Сергей Станишев посети и фирма "Биовет", където се запозна с производствената база, продукцията на фирмата и разговаря със служителите на предприятието.

Млади социалисти, облечени със старинни римски одежди, пък го посрещнаха преди това в археологичния резерват "Арбитус". Те бяха подготвили за него тематични дарове и пожелания. Първият дар на младежите бе старинна монета с пожелание за благоденствие и просперитет. Освен нея те му подариха житен клас с пожелание да му донесе здраве, щастие и късмет. Млада двойка го дари със свитък, съдържащ древна легенда за любовта между двама млади, с пожелание за много обич и семейно щастие. Младежите му подариха и снимка в рамка от предишното му посещението в града с пожеланието да я закачи в кабинета си, за да му напомня, че младите хора в България го подкрепят.

Станишев обясни, че има голяма възможност за развитие на туризъм в региона, благодарение на исторически обекти като този. "Има проект за реставрирането на този обект за 6 млн., който вече се реализира", каза още той. Помолен от младежите за съдействие за реставрирането на "Арбитус", Станишев заяви, че като човек, любител на историята, подкрепя такива инициативи и ще им помогне с международни контакти като президент на ПЕС, с контакти в местното самоуправление, което е социалистическо, с препоръки за разговори и срещи. "Младежите вече и сами са свършили доста работа с контактите си с неправителствени организации в България, Италия и заслужават помощ в начинанието си", заключи Станишев.

Станете почитател на Класа