Бареков: Плевнелиев трябва да проумее, че ГЕРБ и ДПС му готвят свалянето

Росен Плевнелиев трябва да проумее, че зад гърба му тече сделка между ГЕРБ и ДПС за свалянето му от поста.

Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков пред ПИК. Той допълни, че уговорката включва Борисов да стане президент на мястото на Плевнелиев с турските гласове.  Бареков предупреди още преди седмица за тайната сделка и предупреди, че в нея дейно участие взима Сергей Станишев. Тогава лидерът на България без цензура обяви, че  Борисов и Местан са се срещали не един, а няколко пъти.

Бареков призова президента и да реагира и на заплахите на Бойко Борисов срещу него. В неделя, при откриването на предизборната кампания на пратията си в Арена Армеец Борисов каза, че няма да допусне Бареков да стане премиер. „Призовавам президента да реагира на заплахите на един бивш министър-председател към мен,

който съм му основен политически опонент, когото той иска да вкара в затвора”, каза Бареков. Той допълни, че не бивши премиери вкарват в затвора, а българската прокуратура и съд.

„Плевнелиев трябва да реагира, а не да безчинства и по този начин да защитава безчинствата на менторите си", каза още лидерът на ББЦ.

Той се ангажира с влизането си във властта да направи всичко възможно да бъдат извадени официално

„данни и факти за злоупотреби на политическата олигархия

олицетворение, на която е и кръгът "Капитал". „Те трябва да бъдат разследвани и предадени в съдебна фаза", обяви още Бареков.

Станете почитател на Класа