Двама шефове управляват ДНСК в София-област

Двама шефове управляват районната дирекция на ДНСК в София-област. Това съобщиха източници от ведомството, което се намира на столичната улица „Алабин“ 35. Странната ситуация е започнала от 24 март, когато шефката на дирекцията Елена Боянова се връща от болнични и заварва в кабинета си инж. Анатолий Младенов, неин колега. Вече близо месец двамата делят едно бюро и полагат подписи под документи. Който дойде пръв сяда на шефския стол, а другия се настанява на по-обикновен стол за посетители, разказват техни подчинени.

Справка на classa.bg в сайта на РО НСК показа, че като началник e вписан Анатолий Младенов. До миналата седмица обаче там фигурираше името на Елена Боянова. На наше позвъняване днес на телефона на институцията, даден за контакт на сайта на ДНСК, отговори Елена Боянова. Попитахме я дали в кабинета е инж. Анатолий Младенов, Боянова съобщи, че днес е сама. Тя ни препрати за повече информация към пресцентъра на ДНСК.

На запитване на classa.bg колко началници има всъщност в отдела, от пресцентъра отговориха следното:

При извършена проверка от служители на отдел „Човешки ресурси“, дирекция „ФАПТО“ при ДНСК в Класьора на „Заповеди за назначаване, преназначаване и освобождаване от длъжност“ към 25 април 2014 година е установено, че на длъжността Началник РО НСК Софийска област е назначен един служител“. Без обаче да уточнят кой от двамата началници всъщност има заповед.

На въпрос към началника на ДНСК арх. Николай Христов да ни каже все пак името на легитимния началник, той отговори следното: „Не мога да ви отговоря, защото съм в командировка. От пресцентъра ще ви кажат“. От пресцентъра обаче не върнаха отговор кое е името на началника до редакционното приключване на броя.

Скандалът е налице, защото този отдел проверява разрешителните за строеж на територията на София-област и гледа жалби за обекти от първа до трета категория. В него работят 18 служители, които се чувстват объркани от нелепата ситуация.

Заплетеният случай си има и предистория, разказват от ведомството. Боянова е уволнена през 2012 година и съдът я възстановява през декември миналата година. Оттогава до 24 март тя е обитавала сама шефския кабинет.

Подобен казус е в обсега на наказателния кодекс и би трябвало да е обект на прокуратурата, смятат юристи.

 

Станете почитател на Класа