Двама затворници избягаха от Централния затвор

Убиец, изтърпяващ 20-годишна присъда в Централния софийски затвор, е избягал вчера, съобщават от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията". Заедно с него е успял да избяга и гватемалският гражданин Х.М., подсъдим за грабеж,  отнемане на превозно средство и притежаване на оръжие. Двамата са обявени за общонационално издирване. Тази сутрин оперативна група е направила повторен оглед на мястото за установяване фактите около инцидента. Разпоредена е и вътрешна проверка за причините, довели до бягството на двамата лишени от свобода.

Според непотвърдена информация избягалият е Николай Николов - Шатката, който бе осъден заедно с пернишкия сериен убиец Сиси за разстрела на наркодилъра от Перник Николай Христов-Хайо.

Шатката и гватемалецът прокопали тунел, през който избягали. Според МВР Николов е един от „наемните убийци" на пернишките „Килъри".

От пресцентъра на МВР не потвърждават, че избягалият затворник е Николай Николов - Шатката. От там уточниха, че не са получавали информация за издирваните лица и не са оторизирани да дават информация по случая, тъй като той е в компетентностите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията".

Станете почитател на Класа