Попова: Политиците са виновни за ситуацията в Розово

Не са виновни гражданите, а политиците за случая с изгонените бежанци от село Розово. Това каза пред журналисти в Клисура вицепрезидентът Маргарита Попова, цитирана от „Фокус”. Попова коментира, че дните на българина са достатъчно напрегнати и никак не е лесно да се обвинят хората за случая в Розово. По думите на Попова, „ние живеем в бедност и мизерия и това, което първо трябва да се направи е да подготвим хората по този въпрос (за бежанците), за да са спокойни те и второ след като дадем статут на бежанците да ги приобщим, да намерят те разбиране и топлота и да бъдат интегрирани”.

Вицепрезидентът каза още, че поведението на местната власт е лошо и не е християнско, визирайки действията на кмета на Резово, където дори са отказали да регистрират прогонените по-късно бежанци.

„Виждаме, че само на една крачка от село Розово изгонените бежанци бяха посрещнати топло, приети и нахранени. Не може да се твърди, че има различия между хората от едното и другото село”, каза Попова. Според вицепрезидента, на политиците липсва тактичност от години и сега свеждат поглед и се оправдават с хората.

Станете почитател на Класа