Бареков предупреди, че ГЕРБ масово купува места в секционните комисии

ГЕРБ масово купува местата в секционните комисии, за да фалшифицира вота. Хората на Бойко плащат за позициите на Атака и Реформаторския блок, като слагат свои хора от името на двете формации. По около 100 лв. върви търговията за представител на БСП в СИК, който да работи в полза на ГЕРБ.
Това обяви в Първомай лидерът на ББЦ и водач на листата на коалиция „България без цензура", ВМРО, ЗНС и „Гергьовден" Николай Бареков. Той бе на празника на града по покана на местни симпатизанти.
Целта на търговията, развъртяна от ГЕРБ, е да превземат СИК-овете. Те имат своите гласове и тези на ДПС, купуват местата на Атака и реформаторите и остават само хората на БСП, които се купуват по 100 лв., обясни Бареков, визирайки информация, получена в партията от нейни членове и симпатизанти.
Най-яростно вървяла тази търговия в Родопския край. Местни твърдят, че в Златоград например на всички позиции на Атака в СИК-овете сега са сложени хора на кмета, който е от ГЕРБ и всички те са служители в общинската администрация. По документи обаче, се декларират като представители на Атака.
ДПС и ГЕРБ са се разбрали да не правят кампания и да държат ниска избирателна активност,
за да вземем ние само един евродепутат, посочи Бареков, който е единственият, който прави реална кампания със срещи с хората по страната и то много преди да стартира тази за евровота. ГЕРБ и ДПС няма как да върнат моите избиратели от урните. Те са мотивирани, това го виждам във всеки град, в който отида. Моите избиратели не могат да ги купят с пари, защото се борят за кауза, единственото, което могат да направят срещу нас, е да фалшифицират изборите. Само нашите хора са тези, които могат да гарантират честен вот, ние ще имаме по петима наблюдатели във всяка секция, категоричен е лидерът на ББЦ.
Той обясни, че коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден" ще се стреми да извади добър резултат още към 9.00-10.00 часа в изборния ден, за да си го опази до приключването му.
Да видим как ще подменят нашия резултат, когато вече е обявен по медиите, каза Бареков.

Станете почитател на Класа