Няма притеснения кой ще работи по българското Черноморие

Няма място за сериозни притеснения до момента за това дали ще има кой да работи по родното Черноморие през предстоящия туристически сезон. Това стана ясно от думите на вицепремиера по икономическите въпроси Даниела Бобева, която реши в днешния следобед да организира среща между представителите на социалното министерство, Министерство на образованието и туристическия бизнес по летните ни курорти.

„Засега имаме повече регистрирани кадри с квалификации в сферата на туризма, отколкото търсенитеи заявените отворени работни места", обяви вицепремиерът Бобева, като използва данни от регионалните бюра по труда именно в тази част на страната.

От сега обаче знаем, че ще има дефицит на спасители по родното Черноморие. Именно заради това започват курсове за спасители за всички абитуриенти от домовете за деца, лишени от родителска грижа.

За да се справим с евентуален проблем с работните кадри за туристическия сезон, Даниела Бобева посочи, че вече са факт професионални обучения за сектор „Туризъм" в големите морски градове като Варна и Бургас.

Вицепремиерът по икономическите въпроси обеща, че с наближаването на туристическия сезон още по-тяснодържавата ще си сътрудничи с работодателите в морските курорти.

Станете почитател на Класа