Бареков иска управляващите да се съберат за Украйна, вместо да честват Гергьовден

ЕС да се намеси в разрешаването на конфликта в Украйна, а управляващите и президентът, вместо да празнуват на Гергьовден, да се съберат спешно на заседание на КСНС. За това призова лидерът на ББЦ Николай Бареков, като разкритикува властта, че още няма позиция по темата "Украйна". Плевнелиев и правителството празнуват, а ситуацията в Украйна е толкова ужасяваща, че вместо празник, трябва да има Консултативен съвет по национална сигурност, коментира пред ПИК Николай Бареков. Незабавно трябва да се свика КСНС, друг е въпросът, че в този формат той не е работещ, защото в него не е представена най-голямата извънпарламентарна партия - ББЦ, допълни той.

"Нашето предложение е българското правителство да вземе незабавно решение за предприемане на мерки за извеждане на всички българи които в момента са в конфликтната част на Украйна", каза още Бареков, като напомни, че там живеят 400 000 наши сънародници. "Ние предлагаме по бързата процедура на тези хора да им бъдат издавани български паспорти и да им се осигури транспорт до родината". Според лидера на "България без цензура" българите от Украйна могат да бъдат заселени в Северозападна и в Североизточна България, както и в Странджа-Сакар, обезлюдени вследствие на демографската катастрофа у нас.

"Това е въпрос на воля от страна на правителството, която обаче липсва. Позицията ни като патриотична партия е тези българи да получат достъп до родината си", посочи Бареков. Той смята, че позицията на кабинета "Орешарски" по въпроса с Украйна е пасивна

защото след Вигенин нито един политик не е отишъл в Украйна, за да се поинтересува от състоянието на българите, които живеят там. "Може би вече има и жертви от български произход в конфликта в Украйна, които няма защо да избират между две държави - Русия и Украйна, които не са техни", добави Бареков.

Навръх Гергьовден лидерът на "България без цензура" е поканил на тържествен обяд военни, заемали висши длъжности в родната армия, които днес са членове и водачи по места на ББЦ.

"Оказва се, че при нас членуват над 20 генерали.

В ББЦ има също много полковници и офицери, които могат да помогнат със съвети за справяне със ситуацията", каза Бареков.

Сред тях са ген. Валери Григоров (бивш шеф на "Гранична полиция"), ген.-майор Людмил Ангелов (бивш зам.-началник на Разузнаването), ген. Димитър Цветков (бивш шеф в Авиацията), ген. Люцкан Люцканов (бивш шеф на Сухопътни войски)", изреди ги той.

Станете почитател на Класа