Маргарита Попова и Плевнелиев говорили в една посока, но с различна лексика

Президентството не изпраща разнопосочни сигнали и няма какво да разделя институцията, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в сряда.

Попова и държавният глава си размениха критики през последните дни, но според вицепрезидента "има говорене в една посока с различна лексика, с терминология, с различни емоции".

"Разнопосочните сигнали - на някой много му се иска да ги има и да ги открива. Не търсете това, което го няма, защото не се гаси туй, що не гасне", каза Попова в Сливен, цитирана от "Стандарт".

На въпрос кога за последен път се е виждала с държавния глава, за да обсъдят случващото се в страната, тя каза, че са имали текуща среща много скоро, преди празниците.

Разменихме документи и обсъждахме. Непрекъснато ги обсъждаме нещата. И продължаваме да ги обсъждаме. След няколко дни пак ще има неща, които ще обсъждаме заедно, каза вицепрезидентът.

"Институцията е една и няма какво да я разделя", каза още Попова, цитирана от "Фокус".

Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев отрече наличието на конфликт с Попова, но я посъветва да се информира повече за действията на президентската администрация.

Коментарът на Плевнелиев дойде десетина дни, след като вицепрезидентът го критикува, като заяви че й се иска да бъдат по-прецизно формулирани аргументите, с които налага вето върху закони.

Станете почитател на Класа