ББЦ внася закон "Справедливост"

До края на седмицата ще бъде внесен Закона "Справедливост" в парламента, предложен от "България без цензура". Той засяга справедливото отношение между народа и банките.„Трябва да има патриотична сила, която да управлява в полза на хората и да не краде, а не псевдопатриоти и псевдонационалисти, които се бият по заведенията. В това няма нищо патриотично“. Така Николай Бареков коментира последния скандал около лидера на „Атака“ Волен Сидеров. 

„Патриоти са хора като Росен Петров, като Ангел Славчев и като мен, които искат възстановяване на държавността, работни места за младите, България да има армия и да се инвестира в образоването на млади хора в казармата“, посочи председателят на „България без цензура“ при откриването на офис на партията в Бяла Слатина. „Ние сме алтернатива на всички – ДПС, БСП и ГЕРБ, а Реформаторският блок и АБВ са изградени от стари политици, които са били в Тройната коалиция и са се продавали на ДПС, Местан и Доган“, отсече Бареков.

Заместник-председателят на партията Росен Петров обясни, че има пет неща, върху които се крепи държавата. Това са армията, учителите, лекарите, полицията и църквата. „Когато ги събереш в една ръка става юмрук. Народите, които ги събират – имат държава, които не ги събират – губят своята държава“, даде пример Петров. Бареков допълни, че освен възстановяване на българската армия, ББЦ предвижда увеличаване на оперативния състав на МВР с 20%. Това е било обсъждано на Гергьовския обяд с генералите от партията. Той обяви, че се предвижда и увеличение с 25% на най-ниските заплати за оперативния състав на МВР. „Призовавам българските полицаи масово да гласуват за нас. Днес жалките партии в парламента не успяха да съберат кворум, този закон за МВР няма да бъде приет“, прогнозира Бареков.

Зам.-председателят Ангел Славчев от своя страна съобщи, че утре или в петък Законът „Справедливост“ на ББЦ, който предвижда равноправие между хората и банките, ще бъде внесен в НС. Това дали ще бъде приет, зависи само от депутатите, но съдейки по съдбата на „Чисти ръце“, това едва ли ще се случи“, смята Славчев.

По-рано днес Бареков се разходи из центъра на Бяла Слатина. Там той пи кафе със симпатизанти и с единадесетокласници от града. Говориха си за избор на университет и за необходимостта да се знаят езици. „Тези млади хора отиват да учат в различни части в страната, но се надяват да има нова политическа сила, която да ги върне по родните им места. Това може да стане само с разкриване на нови работни места“, коментира лидерът на ББЦ. „Няма логика нашите заводи да стоят затворени, а младите да напускат страната. За да има промяна трябва нова идеология, нова политическа класа и нова цел. Искаме европейски стандарти, европейски пътища и европейски живот“, допълни той.

Бареков обясни идеята си за откриване на филиал в Северозападна България на някой от големите университети, а градът ще бъде избран демократично на референдум. Обясни, че така районът ще се оживи, както е станало с Благоевград, Търново и Свищов. Бареков разказа за шестте дни, през които е обикалял Северозапада и в които не е видял нови пътища, прелези и естакади. Във всеки по-голям град виждал бездомни. Лидерът на ББЦ цитира и фрапираща статистика, според която 50% от българите са крайно бедни, 45% не могат да посрещат странични от ежедневните си нужди и само 5% богати. „Ако това не го променим - държавата си отива. Няма дори империя, оцеляла при такава бедност“, категоричен е Бареков.

Станете почитател на Класа