Борислав Цеков призова за общодържавна политика по отношение на Украйна

"Трябва да имаме общодържавна позиция по отношение на случващото се в Украйна и Одеса и такова решение трябва да се вземе на легитимните фопрмати, като един от тях е КСНС. Това заяви Борислав Цеков от Института за модерна политика.

Цеков бе сред събралите се граждани пред представителството на ЕК,които организираха бдение в памет на мъчениците от Одеса. В навечерието на Деня на Европа Цеков подчерта, че ЕК не бива да си затваря очите в името на геополитически цели и добави, че в Киев ключови позиции във властта са заети от екстремистки и неонацистки формации. Той определи случилото се в Одеса като нечувано зверство след Втората световна война, изключвайки Югославия. Според него има демократи и антидемократи и това, че някой не харесва Путин, не го прави демократ.

Сред събралите се пред представителството на ЕК се открояват активистът на Модерна България Петър Кичашки, журналистът от БНР Петър Волгин, общинският съветник и председател на ГС на БСП Калоян Паргов. Очаква се към бдението да се присъединят и депутати от БСП.

"Смятам, че всеки демократично мислещ човек, който е видял кадрите, трябва да е на мнение, че случилото се в Одеса е проява на неонацизъм и неофашизъм", заяви на свой ред Петър Кичашки. Той почерта, че случилото се в Одеса е прекрачило границите на нормалното и общочовешкото и решението на политически проблеми не бива да минава през изгарянето на хора. "Никой от нас не възприема, че в 21 век в Европа трябва да убиват и изгарят хора", категоричен бе Кичашки, според когото трябва да има и международно разследване по случая. Като една от причините за това Кичашки посочи, заснетите кадри, от които става ясно, че неонацисти са пазили пред сградата, за да възпрепятстват излизането на хората, а тези които все пак са успявали да я напуснат, са били пребивани

Станете почитател на Класа