Бойко захапа водещите в Нова телевизия: Преференцията в листата на БСП не е грешка!

Бойко Борисов упрекна водещите на Нова телевизия, че са допуснали грешка с коментарите си за преференциалния вот за 15-ия кандидат в листата на БСП. Той цитира Георги Кадиев, според когото така се доказва правилното гласуване, което е било платено от социалистическата партия.Според Борисов, тези 34 000 гласа са купени или електоратът на БСП е толкова необразован, че не знае какво прави, но това е малко вероятно. Лидерът на ГЕРБ смята, че с отбелязване на номер на преференция в бюлетината се показва от коя социална група е съответния гласуващ, на когото е платено за вота.

Той обясни, че разчита на ДПС и неговото чувство за самосъхранение, за да се предизвикат предсрочни избори. „БСП ще ги завлече в канала, ако не реагират", каза още Борисов.

Според него, ГЕРБ няма да предприеме различни действия от нормалните за демокрацията. Борисов обясни, че ще изчака да види какво ще се получи от образуваните предварителни производства за купуване на гласове и тогава ще оцени постигнатото от „България без цензура".

Ако има предсрочни избори, ще има още по- тежък наказателен вот, прогнозира лидерът на ГЕРБ. Според него, резултатите ще бъдат различни и ще има друга конфигурация в парламента, а неговата партия ще има мнозинство от 121 депутати. Ако има различни от това положение, ще видим кой какво предлага, каква програма иска да се изпълнява, преди да търсим подкрепа и коалиция, уточни Борисов.

"Бареков ми нанесе такива обиди, че ако не ми се извини, не може да има среща и разговор между нас, затова водя петнайсетина дела срещу него", каза в заключение Бойко Борисов. Той заяви, че не може да каже какво ще реши за предстоящите през 2016 година президентски избори. "На два пъти не се явих на тези избори, бях кмет и премиер и щях да ги спечеля, сега не знам какво ще се случи дотогава", уточни той. Но посочи, че предпочита да е в изпълнителната власт, защото там му е силата.

Маргарита Попова беше добър министър, тя се е карала и с мен и в повечето случаи беше права и съм се съобразявал с нея, каза Борисов. Той посочи, че е в прекрасни отношения и с Росен Плевнелиев.

Нахалство е загубилите и победени на европейските избори да предлага еврокомисар, смята Борисов. Той залага на Кристалина Георгиева за втори мандат и поиска управляващите да се съобразят с това.

Станете почитател на Класа