×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Бареков посъветва Борисов да не се държи като сърдито дете

В отговор на поисканото от Бойко Борисов извинение, Николай Бареков го посъветва "да спре да се държи като сърдито дете, на което са му взели камиончето и да престане да ми отправя предложения от телевизионния ефир".

По-рано във вторник, на въпрос дали е възможна коалиция "ГЕРБ, ДПС, Бареков", лидерът на ГЕРБ заяви пред Нова телевизия, че ако е искал такава конфигурация, и сега щял да бъде премиер.

"Освен това, що се отнася до Бареков, Борисов заяви: "Такива тежки обиди отправи към мен, че няма как да се коалирам с него. В момента водя 15-16 дела към него. Но извини ли се, е друго нещо".

Борисов се надява на едни предсрочни избори ГЕРБ да има такъв резултат, че другите да искат да му помагат, но "няма как четвъртата партия да поставя условия". "ГЕРБ се бори за болшинство в парламента, за да не ни извива ръцете никой", каза Борисов.

По-късно Бареков му отговори: "Нашите лични взаимоотношения не могат да бъдат предмет на дискусия за цялата нация. Те отдавна са приключили. Вместо да ме моли да му се извинявам, ще му предложа да подкрепи закона "Чисти ръце" и така да разберем дали е вършил престъпленията и кражбите, за които народът го обвинява".

Лидерът на "България без цензура", която се нареди четвърта на евровота, отправи и "приятелски съвет" към "всички загубили и победили политици на европейските избори: Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца!"

"За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши. Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си. Г-н Станишев трябва да си подаде оставката, защото вкара БСП в безпрецедентна политическа криза, а с това помогна на ББЦ, като ни направи най-голямата опозиционна сила на задаващата се нова коалиция".

Бареков настоя да участва при формирането на служебно правителство и при излъчването на нов български еврокомисар.

"Каквото и да се случи на утрешния вот на недоверия, две неща са неизбежни - служебно правителство, съгласувано и избрано от участниците в Европарламента и избора на консенсусна фигура за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева".

"Като нова и млада партия разполагаме с банка кадри от поне 30 потенциални министри във всички ресори, които ще номинираме в служебен кабинет. Очакваме г-н Плевнелиев да ни потърси в най-скоро време в отговор на нашето писмо до него за консултации за служебен кабинет".

Освен това Бареков съобщава, че "ББЦ е в готовност да остане най-голямата опозиционна сила на задаващата се коалиция между ГЕРБ и ДПС".

Станете почитател на Класа