„Крият“ Момчил Неков от медиите, готвят го за евродепутат

Номер 15 от листата на Коалиция за България Момчил Неков е в нелегалност от два дни и не може да бъде открит на мобилния телефон. Младият мъж, който спечели преференциалния вот и измести Сергей Станишев от първото място в евролистата е подложен на огромен натиск от страна на „Позитано" 20 да се откаже от мястото. Депутати от Коалиция за България споделиха, че Неков е привикван в централата на „Позитано" 20 да му предлагат да става зам.- министър като компенсация, ако отстъпи, но той не се е съгласил.
Победата на Неков предизвика противоречиви реакции в централата на Позитано 20, защото им обърка схемата за евровота. Ако Неков влезе в ЕП, от листата отпада Достена Лаверн. Срещу Неков се изказаха Илияна Йотова и Мая Манолова. Манолова заяви, че победата на Неков е плод на техническа грешка, а Йотова каза, че ЕП не е училище, визирайки, че Неков е на 27 години.
Гореща защита Неков получава във фейсбук, както и от новите леви. "Иронията, която се изсипа върху него, попречи да се види, че това е един много способен и идеен млад човек. Много е трудно да си бил на среща с Момчил и да не поискаш да гласуваш за него преференциално. В тази връзка съм на мнение, че вотът е даден умишлено", коментира в сутрешния блок на Нова Александър Симов. "Не знам дали има натиск от страна на БСП той да се откаже от мястото, но според мен не трябва да го прави", допълни Симов.
„Приветствам всяка форма на мажоритарност, но в разумни граници, за да се избегнат грешки", коментира Антон Кутев. Според него вина има именно Мая Манолова.
Бяхме против това преференцията да измества първия. Гласувахме друго, БСП се поддаде на натиска на ГЕРБ и го приехме. И сега виждаме резултата, коментира Кутев.
Неков е известен с репликата си: „Знаете ли колко е хубаво чувството да имаш думата, да говориш, а другарят Станишев да ви слуша!"

Станете почитател на Класа