ГЕРБ: Липсата на оставка прави безпредметно заседанието на КСНС

Липсата на оставка прави безпредметно заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента, на което трябва да се обсъдат предсрочните парламентарни избори.

Това коментира в понеделник пред БНТ членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ Румяна Бъчварова.

По думите й е изключително тревожно, че правителството не си подава оставката, въпреки че има официално снето политическо доверие и това е най-големият източник на политическа нестабилност в страната.

Коментирайки ескалиралото напрежение между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски, Бъчварова заяви, че това е корпоративен скандал, който "би бил с по малко последици, ако нямаше предположения, че зад двете страни стоят полититически лобита". Според нея зад него стоят опити корпоративни интереси да запазят позиции в политиката и едва ли изходът от него ще е лесен.

По повод изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев, който допусна диалог с ГЕРБ, Бъчварова отговори, че "тази реакция на Станишев е проява на поредната непоследователност в неговото поведение".

Позицията на ГЕРБ е предсрочни избори и политически диалог с БСП след смяна на ръководството. Вратата е отворена за диалог, не за коалиция, каза Бъчварова и припомни, че без диалог през последната година държавата е блокирана.

Станете почитател на Класа