Янаки Стоилов :БСП е поставена в унизително положение

БСП, като мандатоносител, не може да бъде поставяна в такова унизително положение. В голямото си мнозинство парламентарната група постъпи по начин, който политически не съответства на позицията й, заяви подалият оставка зам.-председател на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов в интервю за БТВ.
Стоилов се оттегли от поста си, след като ДПС внесе предложение за обсъждане на промени в НК, които премахват давността на политическите престъпления. Предложението се разглежда като възможност за преследване на замесените във Възродителния процес.
„Правят се опити за преоценка на историята. Темата е конфликтна и само препятства решаването на актуалните въпроси", подчерта Стоилов. Подобни текстове бяха приемани преди 15 години, по времето на СДС, напомни той.
На заседание на ПГ Стоилов е предложил левицата да отговори подобаващо, с отлагане на гласуването на промени в състава на правителството, но това не се е случило. За да има възможност за собствена позиция, избрал да излезе от ръководството на групата, обясни Янаки Стоилов.
Новият екоминистър Станислав Атанасов от ДПС вероятно има добро образование, но няма никакъв управленски опит, посочи Стоилов и допълни, че не е гласувал за него, по начина, по който не е гласувал и за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС.
Вчерашната правителствена рокада е повторение в по-мека форма на миналогодишните събития, отбеляза Стоилов.

Станете почитател на Класа