Бареков иска проверка на всички български банки

До пет дни прокуратурата да излезе със становище какво е състоянието на трезора на КТБ. За това настоява лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който изпрати писмо до управителя на БНБ Иван Искров, в което пита какви са възнагражденията и бонусите на акционерите и мениджмънта на Корпоративна търговска банка, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

"След като КТБ е национализирана, държавата е намерила сериозни основания за това в състоянието на нейния трезор", коментира Бареков. Той пита и дали е бил почтен одитът на "КПМГ България" при купуването и на по-малката банка "Креди Агригол България"? Въпросът не е само български, а и европейски, защото поставя под съмнение регулацията на банките и банковата система", категоричен е евродепутатът. Според него истинските отговори за обществото ги дължи само специализираният одит и българската прокуратура.

"Давам срок от 5 дни на прокуратурата да излезе със становище какво е състоянието на трезора на тази банкова институция (КТБ)", подчерта лидерът на ББЦ. Той предупреди българските политици да не си мият ръцете с фалита на една банка и да не се опитват на неин гръб да правят ново правителство с ново мнозинство в рамките на настоящото Народно събрание. "Това ще бъде подигравка с тревогите на милиони българи", посочи Бареков.

Станете почитател на Класа