Златанова: Времето за безпринципно противопоставяне е приключено

Живеем във време, в което авторитетът на държавните институции системно и често целенасочено бива подронвано, във време, в което изискванията на обществото към всички нас понякога излиза отвъд границите на вменените ни правомощия, във време на реформи и за съжаление, във време на крайно противопоставяне. С тези думи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова започна словото си пред 43-мата младши магистрати, които получиха своите дипломи в Националния институт на правосъдието.

"Именно заради това, на хора като вас, необременени, които сега навлизат в системата, може да се разчита, че с бъдещата си работа ще възстановявате ежедневно доверието във върховенството на закона. Вашата отговорност на магистрати е голяма, защото с всеки един акт и действие, вие оставяте следа върху цялата система", продължи приветствието си към младите магистрати Златанова. Днес официално бе закрита учебната година на кандидатите за младши съдии и кандидатите за младши прокурори от Випуск 2014 г., информираха от МП. "Искрено се надявам, че с действията на правителството в последната година ясно бе демонстрирано, че времето за безпринципно противопоставяне между отделните власти е приключено. Надявам се, че това е безвъзвратно", отбеляза още в своето изказване правосъдният министър. Тя изрази убеденост всеки един от младшите магистрати ясно да е осъзнал предизвикателството и отговорността да стане част от съдебната система.

Златанова поздрави екипа на Националния институт на правосъдието, както и членовете на Управителния му съвет, за това, което правят в посока повишаване качеството на юридическото образование и най-вече в подготовката на кадрите на съдебната власт. На церемонията по дипломирането присъстваха председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, членове на ВСС, посланици, магистрати, преподаватели по право, ръководители на съдилища и прокуратури от страната, в които младшите магистрати ще започнат работа.

Станете почитател на Класа