ДПС предложи консултации в НС във вторник, ГЕРБ се съгласи

От ДПС предложиха във вторник политическите сили да се съберат в парламента и да уточнят дневния ред на институцията до края на мандата. Стъпката идва, след като работата на депутатите е блокирана заради отказа на „Атака" и ГЕРБ да влязат в пленарната зала. Лидерът на ДПС Лютви Местан уточни още, че движението няма да излъчва кандидат за еврокомисар.
Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум.
Оставката на кабинета "Орешарски" ще бъде гласувана от Народното събрание на 23-ти или 24-ти юли, заяви лидерът на ДПС. Лютви Местан добави, че партията му има готовност за нови разговори с ГЕРБ и останалите парламентарни групи още във вторник за доуточняване на програмата на парламента за следващата седмица.
Аз не бих възразил да водим още разговори, но се надявам, ако не днес, то за следващата сряда вече в дневния ред на парламента наистина да бъдат предложени само законопроекти, които са по територията на съгласието. Парламентът да намери сили в себе си да работи още две седмици до вече сакралната дата на оставката.
Лидерът на ДПС добави, че няма да участва в преговорите за номиниране на български еврокомисар. Лютви Местан коментира, че след изборите през есента много важно ще бъде към коя политическа сила ДПС ще окаже подкрепа.

Станете почитател на Класа