Бараков прознозира, че скоро Борисов ще е без имунитет

Десните избиратели да бъдат много внимателни, когато гласуват,  призова лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред Радио „Фокус“.

Те трябва да са наясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов освен, че е бил член на БКП и агент на Държавна сигурност, е готвен в продължение на 30 години от службите да създаде политически проект, предупреди той.

Коментарът му е във връзка с изпратеното до главния прокурор Сотир Цацаров писмо, в което го уведомява, че разполага с оригинални документи, които освен това доказват и участието на Борисов и ключови фигури от ДПС в извършването на редица много сериозни, изключително брутални престъпления през последните години.

„Всичко това се съдържа като данни в архивите на МВР. Това са разработки, които самото Вътрешно министерство е създало за дейността на Борисов", обясни лидерът на ББЦ.

Той съобщи, че ще предаде документите когато бъде призован от главния прокурор. Бареков изрази надежда да започне разследване и предположи, че най-вероятно Борисов, който

вече няма да има имунитет след падането на кабинета, ще трябва да дава обяснения и може да се стигне до неговия арест преди изборите.

„Може ли политик, който е бил в Държавна сигурност, човек, който е засичан от няколко служби, че е извършвал престъпления, да бъде десен! Това е абсурд!", възмути се лидерът на ББЦ.

Само часове след разкритието,  заваляха заплахите заплахи за живота му заради които и той сигнализира властите. И до момента обаче няма информация докъде е придвижен сигналът.

От пресцентъра на „България без цензура“ вече разпространиха и сигнала до главния прокурор.

„В качеството ми на зам. председател и член на Изпълнителното бюро на групата на „Европейските консерватори и реформисти“ към Европейския парламент и председател на най-голямата извънпарламентарно представена политическа сила в страната - ПП „България без цензура“, ми бяха предоставени документи, чиято формална автентичност не ме кара да се съмнявам в тяхната достоверност“, се казва в текста, подписан от самия Бареков.

В сигнала лидерът на ББЦ пояснява, че съзнава сериозността на твърденията си, но няма как да не ги направи, защото така би се превърнал в съучастник на Борисов.

„Предвид всичко това, моля да ме приемете в удобно за вас време до края на работната седмица, за да ви предоставя цялата документация, с която разполагам. В противен случай се опасявам, че може да има посегателство, както върху нея, така и върху моята физическа цялост“, завършва сигналът.

 

Станете почитател на Класа