Цецка Цачева обидена от упреците за коалиция между ГЕРБ и ДПС

Не сме си променили мнението, че трябваше да бъде актуализиран бюджета на НЗОК, както и на държавата, но не и на високата цена, която трябваше да плати ГЕРБ. Това каза в студиото на Нова телевизия Цецка Цачева.Представителите на БСП минаха всякакви граници, те остро политизираха въпроса и неверни твърдения за коалиция между ГЕРБ и ДПС, това преля чашата, продължи Цачева. Според нея, това е опит да се прехвърли отговорността за правителството на БСП върху опозицията.

Бившата парламентарна шефка посочи, че са се почувствали обидени от тези упреци и обвинения. „Нека да носят отговорност за финансовото състояние на държавата, след като твърдят, че няма никакви проблеми", допълни Цачева.

Според нея, дупката в бюджета е близо милиард лева и това е сериозен проблем. Ако трябва да се подкрепят вложителите в КТБ, които имат влогове до 200 000 лева, пари могат да се вземат само от резерва, а това ще го сведе до санитарния минимум, уточни тя.

Цачева бе категорична, че цифрите от бюджета се четат "както дявола чете евангелието" от страна на БСП, затова повече ГЕРБ не може да влиза в спорове, за да защитава интересите на гражданите.

Станете почитател на Класа