Манолова: Президентът е агресивен; прави опит за реванш

Вложих много енергия и сърце в работата си като зам.-председател в работата на НС, заяви по БТВ Мая Манолова от БСП. Аз съм в БСП от 25 години, хората ме познават, не съм станала по-популярна през последната една година. Бих искала да се запомнят законопроектите от 42-то НС; искам да се случат важни неща за парламентаризма, защото НС наистина се отвори, съобщи тя.

Неглижиране на парламента, уронване на имиджа му - това беше стилът на ГЕРБ и Борисов и в управление, и в опозиция, посочи Манолова. Ефективността на едно НС се определя от въздействието на законопроектите върху българските граждани, каза тя. Този парламент и това ръководство беше доста спестовно по отношение на харчовете; 26 млн лв бяха върнати обратно в бюджета и всичко това отиде като коледни надбавки; тази година близо милион бяха спестени от депутатски отсъствия, похвали се тя.

Недоумявам и съчувствам на конституционалиста Близнашки заради това, което е принуден да изтърпява кандидат-политикът Близнашки, каза Манолова. Тя каза, че тонът на президента вчера бил агресивен, показал желание да бъде значим фактор, а нямал правомощия да поставя задачи на което и да било правителство, вкл. и на служебното. По никакъв начин то не може да изпълнява политически задачи, каквито му възложи президентът Плевнелиев. Според нея той правел опит за реванш, но в служебния кабинет имало хора, които не били настроени реваншистки.

От първия момент, в който се кандидатирах за председател на БСП, срещу мен започна кампания, тя продължава и сега. БСП има лидер, добър лидер, избран демократично, похвали тя Миков. Но посочи, че за нея депутатстването не било самоцел, тя била работила за БСП от всяка позиция.

Станете почитател на Класа