Вицепремиерът поиска затвор за укриване на осигуровки

Криминализиране на укриването на осигурителни вноски в големи размери поиска служебният вицепремиер и социален министър Йордан Христосков."Това ще е едно от предложенията ни. Ще препотвърдим това предложение, което от 2000 г. насам непрекъснато се предлага. Тогава Конституционният съд отмени едно решение за неплащане на вноски, но при умишлено укриване на вноски в големи размери това деяние трябва да се криминализира", каза Христосков в интервю за БНТ.

Вицепремиерът съобщи, че до края на седмицата ще започнат заседания на консултативният съвет по пенсионна реформа с цел изготвянето на различни варианти, които ще бъдат предложени на следващото правителство. В съвета няма да има политици, за да не се политизира темата, допълни Христосков.

Даваме си ясна сметка, че за 2 месеца и половина не можем да преобърнем негативните тенденции, но можем да дадем старт за едно по-добро начало, подчерта той.

Христосков коментира и темата с тежката обстановка в Мизия. По думите му около 1150 човека ще имат право на първата неотложна помощ, като в събота и неделя социалните работници също са работили. До петък над 500 човека вече са получили по 325 лв, заяви Христосков.

Станете почитател на Класа