Георги Кадиев: Със старите си послания БСП ще бъде размазана на изборите

БСП не е заслужила да спечели изборите – левицата не се е справила нито с управлението, нито с реформата вътре в партията след смяната на председателя, каза в сряда пред бТВ бившият депутат от БСП Георги Кадиев.

"Трябва много рязко скъсване с миналото, с целия кръг около Сергей Станишев", коментира той и обясни как почти всички водачи на листи на БСП ще бъдат хора, които са гласували за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Георги Кадиев смята, че бившият енергиен министър Драгомир Стойнев трябва да даде отговор защо зад гърба на БСП са подписани договорите за 7-ми блок на АЕЦ

"Козлодуй" и за фирмите, които трябва да строят "Южен поток". Според бившия депутат лидерът на БСП Михаил Миков трябва да каже защо е предложил нов състав на Комисията за финансов надзор, без да го е съгласувал в партията.

"Защо да бера срама за тези сделки, които са сключвани зад гърба на цялото общество?", попита Кадиев в качеството си на член на БСП. Според него свързаните с Пеевски фирми вероятно са преименувани и с нови собственици, но не са извадени от "Южен поток".

Кадиев смята, че в БСП е задължително да се избере ново Изпълнително бюро, в което да няма хора, за които има съмнения за корпоративни зависимости.

Според бившия депутат, ако БСП отиде на избори, запазвайки старите послания и старите си лица, то тя ще бъде "размазана". Той допълни, че по-реалистичното очакване е партията да постигне резултат близък до този на ДПС, отколкото да спечели изборите.

Според Кадиев БСП е единствената партия, която може да спре абсолютно мнозинство на ГЕРБ, но единственият начин да излезе от твърдия си електорат е в листите да влязат хора, за които може да се гласува преференциално.

Станете почитател на Класа