Братският огън вляво: Миков срещу Калфин и Гечев срещу Румен Петков

Доскорошните другари, борещи се за първите позиции в листите на БСП, на изборите на 5 октомври ще са в противникови лагери. На "Позитано" 20 тактически изчакаха от партията на Първанов АБВ първи да обявят своите водачи. Столетницата отложи днешния си пленум за събота, за да спечели още малко време да огледа конкуренцията и да избере стратегически играчи, пише "Преса".
За първи път в лявото пространство ще има свирепа конкуренция. От АБВ вече представиха част от хората, които оглавяват листите и имената им са впечатляващи. Татяна Дончева също даде заявка, че нейното "Движение 21" ще изненада избирателите с млади и надеждни експерти.

След като Националният съвет на АБВ обяви първата серия водачи, се очертаха няколко интересни двубоя с БСП в столицата и страната. В лидерския 25-и МИР в София сили в лявото поле ще премерят Михаил Миков и Ивайло Калфин. В Плевен битката ще е Румен Петков срещу Румен Гечев. В Благоевград срещу Костадин Паскалев от АБВ издигат една от любимите певици в Пиринско Николина Чакърдъкова. В Ловеч БСП най-вероятно ще остави начело на листата д-р Емил Райнов, който влезе в 42-то НС оттам. От АБВ ще го конкурира министърът на търговията в правителството на Любен Беров - Кирил Цочев.

В Пловдивска област бившият секретар на МВР ген. Валентин Петров от АБВ ще се бори за левите гласове в надпревара със зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов.

Станете почитател на Класа