Радан Кънев: Борисов е забележителен артист

Отново има конкуренция в дясно, а тя дава победи на десницата, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

На въпрос дали ГЕРБ и Реформаторският блок все пак нямат договорка за коалиция помежду си след изборния резултат, Кънев посочи:

"Борисов наистина е забележителен артист, така че от негова страна е възможно. Мен, който ме познава знае, че не съм толкова добър артист. Ако това беше театър, щях да работя в Народния театър. Това е много сериозен сблъсък за доверието на хората, много сериозна мъжка политическа борба и от това има нужда – от смели политически ходове, от смело състезание за доверието на хората".

По-рано тази седмица Бойко Борисов обяви, че изключва формирането на коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок, който нападна с коментари, че се отчита пред "драгалевския вожд".

Кънев коментира, че между него и Борисов има обща позиция – следващият премиер да не ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или Бистрица.

"Всички срещи както на премиера, така и на властта, и на бизнес, които общуват помежду си, трябва да се състоят пред камерите там, където са сградите на властта, пред окото на публиката", добави Радан Кънев.

"Българските граждани искат голяма промяна, но почти никой не я предлага. И как ще се развият изборите оттук нататък не могат да предвидят нито социолози, нито политически анализатори", каза Кънев.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира от своя страна, че ГЕРБ през последната една година не е казвал нито една лоша дума за Реформаторския блок или срещу всички стари десни партии.

"Може би реформаторите по този начин търсят някаква идентичност, да привлекат с конфронтацията определен брой избиратели. Смятам, че те нямат идентичност. Те остават иденствените възможни наши партньори в един следващ парламент с едно силно дясноцентристко управление", коментира Цветанов.

Той обясни, че позицията на ГЕРБ се дължи на това, че Реформаторският блок е поставил условие Бойко Борисов да не е премиер. По думите му обаче от ГЕРБ са готови да говорят със всички десноцентристки формации, които ще влезнат в парламента.

"Искаме прозрачност в управлението. Защо да не си обединим усилията за "Южен поток"? Най-твърдата и ясна позиция е тази на ГЕРБ", добави още Цветан Цветанов.

Станете почитател на Класа