ЦИК: Регистрирани са 18 партии и 7 коалиции

Към момента остават регистрирани 18 партии и 7 коалиции, заяви в предаването „Неделя 150“ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

След извършване на проверките от страна на ГРАО на подписките на партии и коалиции останаха две партии, които бяха заличени. Това е Българската комунистическа партия и Българската работническо-селска партия. Преди това на една партия беше отказана регистрация, а по отношение на Българската комунистическа партия беше подадено заявление от г-н Захариев, който е лице, което не я представлява, и беше оставено неговото заявление.

В понеделник изтича срокът за регистрация на Инициативните комитети в РИК-овете. Те могат да излъчат кандидатурата на независим кандидат, като представят необходимите документи. На 2 септември изтича срокът за регистрация на кандидатските листи от всички политически формации и инициативните комитети за всеки отделен район, посочи Андреев.

ЦИК предвижда в разяснителната кампания да се направят материали, които да са насочени към българите в чужбина, за да могат те в необходимите срокове евентуално да подадат заявление за откриване на секции и съответно как следва да гласуват в изборния ден. Сънародниците ни зад граница вече могат подават заявления по електронен път на страницата на ЦИК.

Станете почитател на Класа