Джефри ван Орден: ББЦ може да преодолее проблемите със свеж подход

„България без цензура“ може да преодолее тежките проблеми на България със своя свеж политически подход,

вдъхновяващ лидер и програма, която се стреми да стимулира икономическа промяна и да въведе чиста политика в страната ви.

Това заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР зам.-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Джефри ван Орден. Той бе гост на Втория конгрес на ББЦ, който се проведе във Варна.

„Със свежи идеи и нови личности, както и с нови групи от млади хора и добър бизнес, може да се внесе необходимото ново мислене в българската политика. Това е надеждата. Нещата не могат да продължават както досега", категоричен е той.

Нуждаете се от политическа система, която да е отговорна към хората, отбеляза още Джефри ван Орден.

„Давам доверието си на младата партия ББЦ, защото станахме свидетели на твърде много грешки на старата система. Тя е твърде фокусирана върху личности, лични интереси и егоизъм, не е достатъчно посветена на преодоляването на проблемите на хората в страната. Това доведе дотам, че българите станаха твърде цинични по отношение на политиката. Съвсем не се изненадвам, че гражданите ви нямат доверие в политиците си", заключи европейският политик.

Според него България е отбелязала известен напредък след приемането си в ЕС, но много от основните проблеми стоят все още нерешени.

„Макар икономиката да се е придвижила леко напред,

проблемите с организираната престъпност, съдебната система и корупцията все още стоят на дневен ред.

Дори в последния си доклад ЕК отбеляза, че има трайни слабости.

Джефри ван Орден посочи, че Европа иска българският народ да управлява страната си чрез своите партии. По отношение на енергийната независимост на страната той отбеляза, че желанието на Брюксел е всички страни да разчитат на себе си и да имат достъп до устойчиви доставки на енергия.

„Що се отнася до България, вие разполагате с атомна енергетика и трябва да подобрите връзките и пътищата на петрол и газ, идващи от надеждни източници. Това означава да не се разчита само на страни като Русия. Има много други страни, които могат да задоволят енергийните нужди на страната ви", заключи политикът.

Станете почитател на Класа