Ивайло Калфин: Граждани искат от политиците отговорност и резултати

„Има една дума, която за нас, от създаването на АБВ досега, а и в бъдеще, ще бъде много важна - „почтеност". Всички хора, които участват и се присъединяват към нашата кауза, очакват това - почтеност. Такива хора са добре дошли при нас", заяви зам.-председателят на АБВ и водач на листата на партията във Варна Ивайло Калфин при официалното откриване на националната предизборна кампания на Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане), което се състоя тази вечер в Летния театър във Варна.
Именно почтеността и професионалимът са тези, които обединяват всички кандидати за XLIII Народно събрание, подчерта Калфин.
Водачът във варненската листа на АБВ припомни възможността за преференциално гласуване и заяви, че всички кандидати са равни по значимост и всеки един от тях заслужава и е достоен да оглави листата. „Ние сме един отбор, за разлика от други, ние не се изправяме един срещу друг - кой къде да бъде и как да бъде. Имаме задачи за изпълнение, имаме успехи да постигаме заедно и това ни прави сплотени. Защото знаем защо сме в политиката - за да я променим'', заяви Ивайло Калфин.
Той подчерта, че бъдещото политическо партньорство на АБВ ще се базира на общите виждания за политики. „Търсим вашето доверие точно защото искаме нещо различно в България - не поредният играч, който трябва да се сглоби с някой друг, за да влезе във властта на България. Това не ни интересува, интересува ни да се променят нещата, да наложим стил в политиката, в който критерият не е кой с кого какво прави, а каква политика прокарва за хората, какво получават те от управляващите - за да не се повтори нито последната година на управление на кабинета „Орешарски", нито предишното управление, на кабинета „Борисов". В такива коалиции и няма да ни видите'', категоричен бе Ивайло Калфин.

Станете почитател на Класа