Яне Янев: Избирателните секции в Турция правят ДПС втора политическа сила

ДПС винаги са защитавали, макар и скрито, интересите на определени групи и партии в Турция. Ердоган прие Местан, за да покаже, че има специално отношение към българската държава." Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

"ДПС прокарва определени интереси на Турция не само в България, но и в Европейския съюз. Евродепутатите на ДПС лобират за влизането на Турция в ЕС", добави Янев.

"Ние сме единствената държава в ЕС, която позволява съдбата й да бъде решавана от друга държава, която не е член на ЕС чрез разкриването на толкова много избирателни секции в Турция. В тези секции се дописват много имена и има "фантомно" гласуване. ДПС тръгва на избори със своеобразна служебна победа със 100 000 гласа и е твърде вероятно да стане втора политическа сила. Тези гласове ще бъдат подадени чрез една добре организирана фалшификация", категоричен е той.

"И запомнете - европейските институции ще обсъждат този казус. Ако нашият Конституционен съд допусне тези гласове, това тотално ще опорочи българската избирателна система. Тогава България ще бъде гледана по още по-особен начин от нашите партньори в ЕС", категорично подчерта лидерът на РЗС и добави, че след тези избори ДПС ще засили влиянието си.

По думите му в следващия парламент ще влязат само три партии - ГЕРБ, ДПС и БСП.

Станете почитател на Класа