Определени среди в ДПС работят срещу общия резултат на ГЕРБ и Реформаторите

"На България спешно й е нужна една достатъчно голяма дясноцентристка коалиция, друг е въпросът дали изборния резултат ще бъде достатъчен за осъществяването й." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Той добави, че има различни информации, които показват, че определени среди в ДПС работят за намаляването на резултата на Реформаторския блок, за да не може да се осъществи едно бъдещо мнозинство между тях и ГЕРБ като същевременно бъде увеличен резултата и влиянието на ДПС в един бъдещ парламент.

"Това, което ме притеснява е, че лидерът на ГЕРБ продължава да говори за едно евентуално правителство на малцинството, а ме притеснява, защото това би било лошо за бъдещото управление на страната. Факт е, че за трите и половина години управление на партията на Бойко Борисов имаше сфери, в които тяхното правителство не може да се похвали с някакви особени резултати и един от примерите беше управлението на МВР", заяви ген. Атанасов.

"Ние искаме да се премахне партийната партизанщина и кадруване на назначения в администрацията на страната, което наблюдаваме от години с всяко ново правителство. Трябва да се върне честното и прозрачно конкурсно начало при избора и назначението на всеки пост в държавната администрация", смята Атанасов.

"Нека да не забравяме, че партиите сме в предизборна кампания и изказванията на представителите на различните партии трябва за бъдещи коалиции трябва да се разглеждат именно на тази база." Това каза от своя страна Румяна Бъчварова, кандидат-депутат от ГЕРБ.

"От наша страна ние никога не сме били и не сме работили срещу една бъдеща коалиция с Реформаторския блок, но до този момент не сме водили преговори с тях или с някоя друга дясна партия по темата. И трябва да се уточни, че ние не работим за една бъдеща дясноцентристка коалиция, а за едно бъдещо дясноцентристко управление", добави Бъчварова.

"Все пак как може сега да се преговаря за коалиция, след като не знаем изходните си резултати от изборите. Ние трябва да имаме разбирания за едни общи принципи с нашите евентуални бъдещи партньори. Реформите в държавата са абсолютно необходими в много сфери, но най-важното, без което те няма да са възможни, е засилването и развитието на икономиката. Ние имаме общи позиции и виждания за осъществяването на политиките при управлението на държавата с колегите от РБ и се надявам след изборите реално да осъществим тези общи виждания", каза още тя.

Станете почитател на Класа