Календерска: ДПС не може повече да си развява коня

Трябва да се даде знак, че това повече не може и ДПС да разберат, че не могат повече да си развяват коня. Затова ще блокираме границата.

Това заяви пред Нова тв кандидатът за депутат от КП „България без цензура“ Мария Календерска в правото си на отговор на изказвания на Валери Симеонов от Патриотичния фронт, според който блокадата на турската граница е с предизборна насоченост.

Разбирам ги, че са емоционални, защото са на границата и ще останат под чертата, но не може да се бият по гърдите, че са патриоти и да кажат, че не искат да се блокира границата, подчерта Календерска.

Тя призна, че тази блокада може да създаде известно неудобство, но в крайна сметка по-добре няколко дни неудобство, отколкото четири години робство. По думите й, така ще се спре чувството за безнаказаност в тази партия.

Кандидатът за депутат припомни и че са

предложили на патриотите от Фронта да участват в коалиция анти ДПС, но те са оказали,

което ги лишило о от възможността да работят заедно.

Според нея, патриотизмът не може да бъде присвояван от няколко застаряващи, амортизирани, политици, които няколко пъти не са успели да влязат в парламента. Тя предупреди, че гласовете, дадени за такива партии отново ще бъдат разпилени и ще отидат в кошчето, визирайки НФСБ и ВМРО.

Представителят на ББЦ още веднъж обясни емоционалните и крайни изказвания на Патриотичния фронт с това, че са изнервени, тъй като остават на чертата за влизане в следващия парламент, а половината социологически агенции прогнозират, че ще останат и под прага за представителство в НС.

Календерска направи на пух и прах твърденията на Симеонов, че ББЦ са им откраднали програмата.

За да бъде съвсем категорична, дамата беше донеса в студиото програмите на ВМРО и НФСБ в рамките на Патриотичния фронт и тази на ББЦ.

Между тях има нещо общо и то е нашата програма, на която те са стъпили,

подчерта кандидат-депутатът на ББЦ и даде примери с идеите им за ДДС за лекарства, тържищата, намаляване на субсидиите на партиите, идеята за казармата.

Календерска коментира и че ЦИК не действа като надпартиен орган, какъвто трябва да бъде и не защитава по равен начин моите правата и тези от хората на ДПС и даде пример с това, че разреши на Икмал Джонова - кандидат-депутат от ДПС да регистрира наблюдатели от гражданското си движение „Младежка солидарност“, а на ББЦ – не.

Относно постоянните нападки от страна на прегърналите се наскоро патриоти Мария Календерска призова ЦИК да направи проверка и дали е възможно националният флаг да се узурпира в предизборната кампания, като даде пример с билборд, на който са лидерите на Патриотичния фронт.

Станете почитател на Класа