Местан лепна етикети на партийните лидери

Очакваме около 25% повече гласове за ДПС на предстоящите избори, прогнозираме ръст на подкрепата за нас и в нетрадиционни за движението райони. Това каза в интервю за Нова телевизия от Кърджали Лютви Местан.Според него, причината за това е политиката, която партията води в последните години и която печели все повече привърженици в страната, в това число и сред етническите българи. „Ние единствено правим нещо полезно за ромите и техните квартали, вижте и предизборния ни клип, където сме посочили своите ангажименти в това направление", уточни лидерът на ДПС.

„Елате в Кърджали, за да заснемете автобусите , които идват тук всеки ден, не в предизборно време, това е всеки божи ден", каза още Местан. Той посочи, че ежедневно пътуват между 15 и 20 автобуса от Република Турция и това е право на хората, насилствено изгонени от България преди години.

Според него, ДПС се бори за всеки глас на български избирател – както в Чикаго, така и в Чорлу и не може да се говори, че разчитат основно на идващите изселници. „На европейските избори нямаше пътуване от Турция и спечелихме 4 европейски мандата, колкото и БСП", припомни лидерът на ДПС.

„Срещата ми с турския президент Ердоган е естествена и е класически пример за дипломация в полза на България", каза още Местан. Според него България и Турция като членки на НАТО са най-близо до конфликтните точки в Европа и Близкия Изток и геополитическите им интереси са общи.

Трябва да видим в Турция потенциала да търгуваме и да имаме силни икономически връзки, посочи Местан и отрече двамата с турския президент да са обсъждали въпроса за гласовете на изселниците ни.

Според него, дори да бъде поканено, ДПС може да откаже участие в управление, това е един от вариантите, които са възможни след изборите. „Страната се нуждае от стабилно мнозинство на управление с ясен евроатлантически профил", уточни лидерът на партията, но не уточни кои точно партии, с шанс да влязат в парламента, са с този профил.

Единственото, което посочи като политически сили, несъвместими с коалиране с ДПС Местан бяха „националистически формации, които подлагат на съмнение участието ни в евроструктурите". Той съобщи, че ако се състави подобно мнозинство, то движението няма да даде на такова управление дори нормалните 100 дни спокойствие.

„Не е възможно без ДПС да се образува мнозинство за управление в духа на евроатлантическите ценности след изборите", категоричен бе Лютви Местан.

Делян Пеевски участва активно в кампанията, отговори на въпрос за кандидат-депутата лидерът на ДПС. Към КТБ има значим публичен интерес, затова трябва да стигнем до пълната истина за банката и политическите обвързаности", каза още Местан.

Според него, всеки който иска да стигне до истината, трябва да подкрепи позицията на ДПС за КТБ. Противниците на законопроекта, който ще внесем още при учредяването на 43-тото Народно събрание, не искат да се чуе истината за трезора, убеден е Местан.

Той съобщи, че месечно харчи 2000-2500 лева за семейството си, не кара личен автомобил, откакто е със сериозна охрана. „Решението е на НСО, не са ми казали защо това се налага, подчинявам се на закона", уточни лидерът на ДПС.

На въпроса как с една дума би характеризирал своите политически опоненти, Местан посочи - Борисов е самобитен, Михаил Миков- уравновесен, за Радан Кънев – назидателен и за Бареков – мераклия.

Станете почитател на Класа