Николай Цонев: МВР погреба 13 души

МВР погреба 13 души." Така коментира трагедията в Горни Лом бившият министър на отбраната и лидер на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев.

Според Цонев МВР не са се справили компетентно, като казват, че трябва да минат 24 часа, за да влязат в обекта, където се е случил взривът.

„Тук не става въпрос за взривно устройство, а за взрив, при който не е необходим такъв период на изчакване", обяснява Цонев.

"Толкова се чака, за да се убедят, че няма да се задейства взривното устройство след превъртане на циферблата на устройството. В случая става дума за друг тип взрив, при който е възможно след като престане, да влязат в сградата и да потърсят хората, които са ранени, за да им се окаже помощ", категоричен е той.

Бившият военен министър коментира, че не се учудва на подобна некомпетентност при положение, че от 1944г. не са правени никакви реформи в службите на МВР.

"И това сега дава своите резултати - некомпетентност, занижен контрол, грешни решения по време на кризисни ситуации. Дали ДАНС знае, че в това завод се извършва утилизация в нарушение и какви мерки е предприела", пита се още Цонев.

Според него това за пореден път потвърждава, че там наистина е време някой да си подаде оставката.

Партия „Нова алтернатива" вчера поиска оставката на шефа на ДАНС, след като се установи, че са нахлули в нарушение на закона в офиса на член на листата и кандидат депутат на партията от Силистра.

 

Станете почитател на Класа