Каракачанов: От първия кръг разговори няма да произтече съставяне на мнозинство

Нашият основен стремеж е да има работещо правителство, заяви в предаването „Неделя 150" Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.Ако политическата криза продължи в този си вид, т.е. ако се тръгне към една поредица от предсрочни избори, икономиката ще фалира окончателно. За това обаче е необходимо разбирателство между политическите формации. България има натрупани проблеми от десетилетия, свързани най-вече с огромната безработица, ниските доходи, фалиралото здравеопазване, огромната престъпност, в енергетиката, постоянно качващите се цени на тока, демографската криза, образованието и т.н. Това изисква една консолидация поне като воля на политическите партии, влезли в парламента. Ние от Патриотичния фронт предложихме всички партии да седнат на една маса и да обсъдят тези 6-7 основни приоритета, които седят като нерешени проблеми вече много години, да се набележат не само проблемите, но и да се извадят мерките, с които ще бъдат решавани. Чак тогава да се говори какво ще бъде правителството и кой ще бъде министър-председател, кои ще са министри и т.н.

Според Каракачанов, първите консултации няма как да доведат до нещо решаващо: Убеден съм, че тези разговори ще доведат до някакво изясняване на това кой какви приоритети вижда, но едва ли ще доведат до решение за съставяне на мнозинство в парламента и съставяне на бъдещо правителство. Като виждам ината, с който се тръгва към подобни разговори, съм убеден, че от първия кръг разговори няма да произтече съставяне на мнозинство и някаква яснота за правителство.

Ако България ще се управлява по начина, по който досега се управляваше, ако корупцията не бъде ударена, ако продължат далаверите в митниците, ако продължи източването на парите за здравеопазване, ако продължат кражбите в енергетиката и проблемът с тези кражби се решава чрез вдигане цената на тока, ако не бъдат ударени монополите, ако не се вземат радикални мерки за борба с битовата престъпност, ние няма да участваме в такова правителство. Ако тези проблеми бъдат изведени и бъдат набелязани мерки за решаването им, ще участваме.

Станете почитател на Класа