Дуранкев: ГЕРБ предлага „Титаник“ на другите политически сили

В момента ГЕРБ предлага на другите политически сили в парламента да се качат на „Титаник". Който и да дойде на власт, ще трябва да посегне на някои интереси: или на интересите на олигархията, или на интересите на 99% от българите, заяви в ефира на Bulgaria on Air икономистът и преподавател в УНСС проф. Боян Дуранкев.

Самите народни избраници ще защитават своите лични интереси, както и интересите на тези, които са ги пратили в парламента, смята той и добави, че това означавало, че те ще се борят със зъби и нокти да оцелеят в този парламент и да насочват финансовите потоци в определени посоки. В момента ГЕРБ изразява повече интересите на единия процент олигархия, смята Дуранкев.

В момента всички политически сили имат интерес да бъде съставено правителство и е много вероятно да бъде съставен кабинет на малцинството с подкрепата на ДПС и с явната или не толкова явната подкрепа на част от РБ и ПФ.

Възможно е по някои проблеми ГЕРБ да срещне подкрепата и на останалите политически сили в парламента, но каквито и мерки да проведе това правителство на малцинството, това означава тотално спадане на рейтинга на управляващите, тъй като тези решения няма да бъдат в интерес на болшинството български граждани.

Опасностите пред ГЕРБ вече се усещат и от лидера и по тази причина той търси най-малкото психологическа подкрепа от останалите сили, които да споделят тази отговорност, обясни Дуранкев.

Станете почитател на Класа