Рашидов посъветва Борисов да направи кабинет, ако трябва и с дявола

„Съветвам Бойко Борисов да направи мандат и ако трябва, ще се споразумява с дявола в името на българската държава”. Това заяви в студиото на Нова ТВ бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той подложи на унищожителна критика Реформаторският блок, които се държели като една детска градина – на ти куклите, дай си ми парцалките.

„Като стане министър някой от тях, какво ще прави? Не са от позицията на хората, които ще поставят условия. Не може да си объркан, когато искаш да влезеш в политиката“, коментира Рашидов. След което изтъкна, че „техни хора“ са участвали в управлението на Орешарски.

Вежди Рашидов бе не по-малко рязък и в коментарите си за КТБ, в която както е известно има депозит от 1,6 млн. лева.

„КТБ ще бъде киста на всяко управление и държавата ще страда оттук-нататък”, прогнозира Рашидов. При което не пропусна да обвини и медиите.

„Медиите създадоха един миш-маш от говоренето на КТБ. Непрекъснато се хленчеше. Държавата е абдикирала в един кардинален случай, а Иван Искров безотговорно мълчи като комунист пред разстрел. Това е класическа криминална схема за крадене на едни пари”, изтъкна Рашидов. Попитан кой все пак е срутил КТБ Рашидов се тросна и посъветва водещите да викнат главния прокурор, ДАНС и МВР, защото те са тези, които трябва да отговорят на този въпрос.

„Знаете ли колко лесно се унищожава една банка? Вие знаете ли, ако утре кажа произволно: „Абе вижте, чува се по уличите, че тая банка не е добре, там имам още малко пари, поне тях да ги спася…“ – на сутринта банката е закрита. Това е държавата ни. Защото няма държава, няма стабилитет, няма защитни механизми“, продължи с унищожителната си критика Рашидов. Клиентът на КТБ се обърна от студиото и към банкера Цветан Василев с думите: „Мажоритарният собственик да спре да ми пише любовни писма“.

Станете почитател на Класа