Кой е "Кой" в бъдещия кабинет

Въпросът „Кой?" и „Кой управлява?" не е спирал да ни занимава. Има конкретна политическа сила, която пряко се асоциира с модела и корпорацията „Кой".

Това каза Антоанета Цонева от „Протестна мрежа", която, заедно с Константин Павлов, коментира в студиото на Нова телевизия има ли тайно споразумение за управление.

„След една година протести с тази политическа сила никой не иска да прави управление. Това е смъртоносна целувка. Въпросът е дали няма да има споразумение на тъмно, което да запази интересите на корпорацията „Кой". Затова припомняме, че моделът срещу който беше протестът, не е демонтиран. Той е вкопан много дълбоко и навътре в съдебната система, изпълнителната власт и не може да бъде разкъсан от едни избори", категорична беше тя.

„Опасенията са ни, че след изборите дневния ред ще се промени. Да не забравяме, че тези избори дойдоха в следствие на едни протести и хората искаха да се смени управлението. А след изборите темата започва да се измества", каза Константин Павлов - Комитата също от „Протестна мрежа".

Попитани какво предлагат Антоанета Цонева отговори, че искат правила. „Десетте точки, около които сме се обединили представляват механизми за гражданско участие и контрол", каза още Цонева.

„Очакваме да има комисия, която да разследва случая „Пеевски", заяви Павлов.

Представителите на „Протестна мрежа" съобщиха, че не знаят какво се случва с разследването на сигнала им срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. „След като има имена, които са табу и някой се страхува да произнесе името на Делян Пеевски, демонтирането на модела изглежда доста сложно", категорична беше Цонева.

Станете почитател на Класа