Ана Баракова избягала от ПГ на ББЦ, Бареков целувал ръката на Борисов

Депутат на "България без цензура" в Пловдив, избран с преференциално гласуване, е бил заплашван, за да се откаже от мястото си в парламента.

Това е учителката по биология Ана Баракова, която стана народен представител, след като кандидат-депутатската листа на ББЦ в Пловдив бе разместена от феномена 13/13, съобщи Нова телевизия.

"След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона", разказа самата Баракова.

"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах", разказа още тя.

Баракова показа и изпратените ѝ есемеси от колеги, в които пише: "Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне...", "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората...", гласи друг есемес от секретарката на партията.

Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от мястото си в парламента. Тя напуска ББЦ, но си запазва депутатското място, ставайки независим депутат. В студиото заедно с Ана Баракова бяха и вече бивши членове на ББЦ – Красимир Монов и Хаик Гарабедян. Монов заяви, че партията и Николай Бареков са финансирани от Корпоративна търговска банка. Гарабедян от своя страна обясни, че е напуснал партията преди изборите, защото ценностите и принципите на ББЦ са били подменени от Бареков. "Злите езици говорят, че миналият четвъртък Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал, и му е целувал ръката", твърди Монов.

Станете почитател на Класа