Проверки след арест и побой над племенник на Плевнелиев

Племенникът на президента Росен Плевнелиев бе арестуван и удрян в полицейско бюро, след като се опъна на пътни ченгета, че не е нарушил закона, съобщи struma.bg.  Това е станало вчера следобед на кръстовището на ул. „Цар Борис Трети“ и „Васил Априлов“ в Благоевград. 22-годишният Станислав Плевнелиев бил тръгнал с лекия си автомобил „Ситроен“ към стадиона заедно с негов приятел. След като преминал кръстовището, автомобилът му е спрян от полицейска патрулка заедно с други две коли., пише Struma.bg.Пътните полицаи му казали, че е минал на червен светофар и ще му съставят акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Станислав Плевнелиев започнал да спори с тях, че това не е вярно, тъй като е бил втора от спрените 3 коли и когато е минал, го е хванал жълт светофар, и отказал да подпише акта.Полицаите се изнервили, че младежът им опонира, и му казали: „Айде, качвай се в патрулката”, но той възразил, че не е „престъпник“. Тогава униформените извадили белезниците, сложили ги на ръцете му и подкарали служебната кола към 1-во РУП - Благоевград, а автомобила му зарязали на улицата. По пътя той им обяснил, че е диабетик, и помолил да му свалят белезниците, но пътните полицаи Николай Грозданов и Петър Христов се правили, че не го чуват. Те го предали на дежурния офицер в караулката, след което го поел друг полицай, който му казал, че ще го арестуват. „Защо ме арестувате? Да не съм престъпник?”, попитал младежът, но вместо отговор бил блъснат в полицейското бюро от служителя на МВР. Ст. Плевнелиев политнал и ударил брадата си, а часовникът му се счупил.

След „обработката“ полицаят му поискал личната карта и когато прочел името Станислав Плевнелиев, физиономията му се изменила. Набързо било изготвено полицейско разпореждане, което му дали да разпише, и го пуснали да си ходи. Станаслав се обадил на баща си по телефона, който като чул, че синът му е бит в полицията, тръгнал незабавно да го прибере.

„Отидохме на лекар, който го прегледа. Синът ми е диабетик и 80% инвалид. Кръвната му захар беше 20 и искаха да го вкарат в болница. При едно такова изживяване може да получи криза. Не бях на себе си и след прегледа тръгнах към полицията. Казах на дежурния офицер, че се казвам Румен Плевнелиев, че синът ми е бит в полицията и че искам да пусна жалба. Поисках от служителя на МВР да се легитимира, но той се направи на разсеян и започна да върти телефоните. Чаках го 20 минути да приключи и след като отново не пожела да се представи, пред него се обадих на телефон 112 и съобщих, че полицаите от 1-во РУП - Благоевград не желаят да се легитимират. Като се усетиха, че разговорът се записва, след 5 минути дежурните полицаи се легитимираха, но отказаха да приемат жалбата ми. След това отведох сина ми при съдебния медик д-р Камен Аврамов, който му издаде медицинско свидетелство. Нямат право полицаите да бият децата ни!”, заяви вчера пред „Струма“ Румен Плевнелиев. Той не се е обаждал на брат си да го безпокои.

Станислав Плевнелиев показа белезите от полицейските белезници и заяви, че с нищо не е предизвикал пътните полицаи. „Държах, че не съм нарушител, и това ги вбеси. Единият ми е писал и друг път акт и според мен просто се заяжда. Полицаят, който ме удари в бюрото, е с фамилия Сугарев. Изобщо не се впечатлиха, че съм болен. А за колата да не говорим - оставиха я с ключовете насред улицата. Добре че бях с приятел, който я прибра”, каза Станислав Плевнелиев. Днес той ще посети и психолог, който да му помогне да преодолее стреса от инцидента.

Станете почитател на Класа