Жозеф Дол дойде в България на среща с Борисов, обсъждат кабинета

Първа знакова среща на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Още на втория ден, откакто бе избрана за парламентарен шеф за втори път, тя посрещна в кабинета си лидера на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. 

Двамата обсъждат актуалната политическа обстановка в страната и преговорите за съставяне на кабинет, както и международното положение.

По-късно Дол се срещна и с лидера на най-голямата дясна формация у нас Бойко Борисов.  Заедно с него на разговори бяха и присъдружната им формация в ЕНП Реформаторския блок, представлявани от Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Радан Кънев.

На тази среща, припомняме, лидерът на ГЕРБ покани и социалистът Михаил Миков.

Борисов трябва да е запознал лидера на ЕНП за хода на преговорите с останалите формации за съставяне на управление, което да извърши нужните реформи в страната. 

Припомняме, докато се провеждаха разговорите между формации за бъдещия кабинет, лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева бе на официално посещение в Брюксел. От тази среща стана ясно, че партията й ще бъде приета в ЕНП.

Реформаторите отказаха коментар и заявиха, че ще мислят какво да кажат на медиите след съвместната им среща с лидера на ЕНП Жозеф Дол и лидера на ГЕРБ  Бойко Борисов. Какво са си говорили към момента не е ясно.

Бойко Борисов запази мълчание, като излезе видимо ядосан от срещата с Дол.

Веднага след тях на лична аудиенция при Дол влезе лидерът на червените Михаил Миков. След Михаил Миков при Дол влезе и Ивайло Калфин от АБВ. При Дол след Калфин влезе и лидерът на ДПС Лютви Местан.

Станете почитател на Класа