Патриотите няма да бутат кабинета преди зимата

  • Премиерът в размисъл за зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов

Патриотичният фронт няма намерение да събаря правителството в навечерието на зимата. Това стана ясно след срещата на лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов (на снимката) с премиера Бойко Борисов в сряда вечерта. Поводът за срещата беше неприемливото за патриотите назначение на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната от квотата на Реформаторския блок. Макар да нямат свои представители в правителството, парламентарната група на Патриотичния фронт подкрепя управлението, като против него гласува единствено Велизар Енчев. "Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива, не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента", заяви Симеонов сред срещата с Борисов, цитиран от Медиапул. На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане на поста си, Симеонов заяви, че ще изчакат решението на премиера по случая. След това предстои да се свика колективният орган на коалицията, за да се вземе решение. "Решения не взима нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов", каза лидерът на НФСБ. Патриотичният фронт не е поставял условия на премиера относно избора на Орхан Исмаилов, но е представил "някои материали" по думите на Каракачанов. Той посочи, че "това лице на това място не е приемливо" за нас.
В същото време ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов с аргумента, че той има компетенциите да заема поста и не трябва само заради това, че не се казва Иван, да бъде отстранен. Орхан Исмаилов никога не е бил член на ДПС и НПСД, каза Корман Исмаилов. Той посочи, че зам.-министърът на отбраната е бил водач на листа на Реформаторския блок от гражданската квота в Търговище и се е представил добре.
"Ние дойдохме да си кажем мнението и изразихме своето становище. Премиерът пожела да получи време, за да се запознае със случая, да го проучи и да ни отговори. Условия не сме поставяли, още по-малко ултиматуми", каза Красимир Каракачанов след срещата.

Станете почитател на Класа