Първанов: Не съм богат човек

Ако изпълняват своето споразумение и ако се случат добри неща в България, този кабинет може да изкара мандата си. Това коментира пред bTV лидерът на АБВ Георги Първанов. Но ако вземе грешни решения - например темата за повишение на пенсионната възраст, ние бихме се разколебали в своята подкрепа. Ние не поставяме ултиматуми, не се запъваме за кадрови решения, ние предлагаме политически позиции, каза още Първанов.
Той заяви, че намира разлика в поведението на предишното и сегашното правителство на Бойко Борисов.
„Надявам се със заявките, които той прави сега - като диалог, взаимодействие, коалиционна култура, управленски решения да оправдае нашето доверие", посочи лидерът на АБВ.
Попитан дали има пари в КТБ, той отговори: „Направих запитване до квесторите, те ми върнаха документ, в който изрично е подчертано - аз никога не съм бил клиент на банката. И това е голяма манипулация - да твърдиш, че един човек има 80 милиона, при положение, че нямам 8 стотинки... Аз не съм богат човек, богат съм на идеи, приятели. И не страдам от това, че не съм богат", заяви Първанов и допълни, че атаката срещу него е била „приятелски огън".
„На твърдя, просто подозирам. Не е това от времето на Мишо Миков, от по-преди е", заяви Георги Първанов.

Станете почитател на Класа