Борисов ще обсъжда с Меркел идеята за създаване на газов хъб в България

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на двудневно официално посещение в Германия, съобщава правителственият пресцентър.
В понеделник той ще разговаря с федералния канцлер Ангела Меркел. Очаква се премиерът да обсъди с Меркел идеята си за създаване на газоразпределителен център в България, след като Русия обяви, че се отказва от строителството на газопровода „Южен поток". Борисов ще бъде придружаван от трима вицепремиери - Томислав Дончев, Меглена Кунева и Ивайло Калфин.
В официалната делегация участват и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев и председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев.
Програмата на посещението предвижда разговори на Борисов с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и среща на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция ХДС/ХСС.
Министър-председателят ще разговаря с председателя на фондация „Конрад Аденауер" д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.

Станете почитател на Класа